Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@09:29:27 GMT

یازدهم محرم؛ حرکت کاروان از کربلا

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۶۳۷۲

یازدهم محرم؛ حرکت کاروان از کربلا

روز یازدهم وقتی روز از نیمه گذشت عمر بن سعد فرمان داد تا بانوان خاندان پیامبر(ص) را بر شتران بی‌جهاز سوار کردند و حضرت سجاد(ع) را نیز با زنجیر مخصوصی بسته و بر شتر سوار کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بدانکه چون روز عاشورا عمر سعد از کار قتل امام حسین بپرداخت سر مبارک آنحضرت را به خولى و حمید بن مسلم سپرد و در‌‌ همان روز عاشورا ایشان را بنزد ابن زیاد روانه کرد و بقیه سر‌ها را نیز در میان قبائل پخش کرد تا بنزد ابن زیاد برند و بسوى او تقرب جویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خولى بتعجیل تمام حرکت کرد، شب یازدهم بکوفه وارد شد، چون در آن وقت شب، ممکن نبود ملاقات پسر زیاد، لاجرم بخانه خود رفت و سر پسر پیغمبر را در زیر اجانه جاى داد.
از آنطرف عمر سعد شب یازدهم را در کربلا بماند و روز یازدهم تا وقت زوال نیز در کربلا اقامت کرد و بر کشتگان سپاه خویش نماز گذاشت و همگى را بخاک سپرد و چون روز از نیمه بگذشت، امر کرد که دختران پیغمبر را بر شتران بى وطا، سوار کردند و ایشان را چون اسیران ترک و روم روان داشتند. چون ایشان را بقتلگاه عبور دادند زن‌ها را که نظر بر جسد امام حسین و کشتگان افتاد، لطمه بر صورت زدند و صدا بصیحه و ندبه بر داشتند.

در حدیث معتبر کامل الزیاره است که حضرت سید سجاد به زائده فرمود: همانا چون روز عاشورا رسید بما آنچه رسید از دواهى و مصیبات عظیمه و کشته گردید پدرم و کسانیکه با او بودند از اولاد و برادران و سایر اهل بیت او. پس حرم محترم و زنام مکرم آنحضرت را بر شتران سوار کردند براى رفتن بجانب کوفه. پس من نظر کردم بسوى پدر و سایر اهل بیت او که در خاک و خون آغشته گشته و بدنهاى طاهره ایشان بر روى زمین است و کسى متوجه دفن ایشان نشده، سخت بر من گران آمد و سینه من تنگى گرفت و حالتى مرا عارض شد که همى خواست جان از تن من پرواز کند. عمه‌ام - زینب کبرى - چون مرا بدین حال دید، پرسید: این چه حالت است که در تو مى بینم اى یادگار جد و پدر و برادر من! مى نگرم ترا که مى خواهى جان تسلیم کنى. گفتم: اى عمه! چگونه جزع نکنم و اضطراب نداشته باشم و حال آنکه مى بینم سید و آقاى خود و برادران و عمو‌ها و عموزادگان و اهل و عشیرت خود را که آغشته بخون در این بیابان افتاده‌اند و تن ایشان عریان و بى کفن است و هیچکس بر دفن ایشان نمى پردازد و بشرى متوجه ایشان نمى گردد، گویا ایشان را مسلمان نمی‌دانند.

عمه‌ام گفت: از آنچه مى بینى دلگران مباش و جزع مکن. بخدا قسم که این عهدى بود از رسول خدا بسوى جد و پدر و عم تو صلوات الله علیهم اجمعین و رسول خدا مصائب هر یک را بایشان خبر داد و بتحقیق که حق تعالى در این امت پیمان گرفته از جماعتى که فراعنه ارض ایشان را نمى شناسد لکن در نزد اهل آسمان‌ها معروفند که ایشان این اعضاى متفرقه و جسد هاى در خون طپیده را جمع کنند و دفن نمایند و در ارض طف بر قبر پدرت سید الشهداء علامتى نصب کنند که اثر آن هرگز بر طرف نشود و بمرور ایام و لیالى محو و مطموس نگردد و هر چند که سلاطین کفره و اعوان ظلمه در محو آثار آن سعى و کوشش نمایند ظهورش زیاده گردد و رفعت و علوش بالا‌تر خواهد گرفت و بقیه این حدیث از جاى دیگر اخذ شود.

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: کاروان امام حسین ع کوفه عمر بن سعد سوار کردند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۶۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف

برخی معتقدند در کنار مسائل مالی و عدم تامین بودجه، سوء مدیریت مسئولان دانشگاه باعث شده بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور ۲۳ ماه بدون مسجد بماند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مقابل دفتر ریاست دانشگاه به طولانی شدن روند بازسازی مسجد این دانشگاه اعتراض کردند. البته این تنها اعتراض دانشجویان نسبت به این مسئله نبود و دانشجویان دانشگاه شریف چندین بار و به اشکال مختلف نسب به آماده نبودن فضای مسجد و طولانی شدن روند بازسازی آن به مسئولان دانشگاه گلایه کردند.

مسجد دانشگاه صنعتی شریف که سالها شاهد برگزاری مراسم‌های باشکوه اعتکاف دانشجویی و عزاداری‌های محرم بود در 6 خردادماه 1401 به دلیل آتش سوزی در اتاق صوت غیرفعال شد.

پس از ارزیابی خسارتهای وارد شده به این بخش مسئولان دانشگاه اعلام کردند حدود 4 میلیارد تومان تجهیزات این اتاق در اثر آتش سوزی از بین رفته و به زیرساخت برق  مسجد آسیب جدی وارد شده است.

اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه

 

در ابتدا مسئولین دانشگاه به دنبال این بودند با بازسازی بخش آسیب دیده اتاق صوت، رنگ آمیزی مسجد و شست و شوی فرشها فعالیت این مکان را به حالت قبل برگردانند اما به یکباره تصمیم به بازسازی کامل مسجد می‌گیرند و بدون در نظر گرفتن منابع مالی و تامین بودجه مناسب با اضافه کردن بخشهای دیگری از فضای دانشگاه در اطراف مسجد و تغییر مکان راه پله‌ها، آبدارخانه و اتاق صوت و... کار بازسازی اساسی دانشگاه را کلید می‌زنند.

عدم تخصیص به موقع بودجه به پروژه مذکور که حالا با الحاق فضاهای جدید در شرایط جدیدی به سر می‌برد باعث چالشهایی بین پیمانکار و دانشگاه  شد و در نتیجه پیمانکار جدیدی اجرای این عملیات را دست گرفت.

هر چند از مهرماه سال گذشته با تغییر پیمانکار کار بازسازی مسجد سرعت گرفت اما به دلیل عدم تزریق به موقع بودجه به این پروژه به نظر می‌رسد هنوز برای بازسازی کامل مسجد ماه‌ها زمان لازم است.

برخی از ذی‌نفعان مسجد معتقدند در کنار مسائل مالی و تامین بودجه، سوءمدیریت مسئولان دانشگاه نیز در این زمینه موثر بوده و این دو موضوع باعث شده دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور که کار پرورش نخبگان علمی کشور را بر عهده دارد 23 ماه بدون مسجد بماند. 

هر چند با تعطیلی مسجد نمازهای جماعت این دانشگاه در بخش دیگری از دانشگاه برگزار می‌شود اما نبود مسجد برگزاری مراسم‌هایی را که به نوعی با مسجد گره خورده را دچار اختلال  و دانشجویان را سرگردان کرده است.

در کنار دانشجویان که از مسجد به عنوان پایگاهی برای بهره گیری معنوی بهره می‌گرفتند، هیئت الزهرا دانشگاه شریف که از جمله هیئتهای بزرگ مذهبی غرب تهران است به دلیل تعطیلی مسجد دچار مشکلاتی شده است.

برنامه‌های این هیئت که گاهی اوقات و به خصوص در ایام عزاداری محرم با جمعیتی حدود 9 هزار نفری و بیشتر روبرو است در این ایام ناچارا در سالن ورزشی شهید جباری  و یا سالنهای دیگر دانشگاه برپا شده است؛ موضوعی که مطلوب این دانشجویان نیست و باعث بروز دردسرهایی برای همه دانشجویان شریف و استفاده کننده از فضاهای ورزشی دانشگاه شده است.

در شرایطی که چندماهی به ماه محرم باقی مانده است دانشجویان این دانشگاه نگران آماده نبودن مسجد برای مراسم های عزاداری امسال دانشگاه هستند و همین موضوع باعث اعتراض هفته گذشته جمعی از دانشجویان مقابل دفتر ریاست دانشگاه شد.

هر چند موسوی رئیس دانشگاه به دانشجویان قول داده است  با تلاش های شبانه روزی، مرمت مسجد دانشگاه به زودی پایان یابد و قبل از ایام محرم برای عزاداری دانشجویان  آماده شود اما تزریق بودجه قطره چگانی بازسازی مسجد و ناهماهنگی مسئولان، ذی نفعان و مدیریت غیر واحد در بازسازی مسجد، کمی این مسئله را دست نیافتنی کرده است.

رجبی، مدیر اداره عمرانی دانشگاه که متولی بازسازی مسجد هم هست روایتی از 4 فاز اجرا شده در روند بازسازی را بازگو کرده و دلایل عدم تحقق قول خود مبنی بر اتمام پروژه در بهمن ماه سال گذشته را ناهمگرایی بهره‌برداران مسجد یعنی نهاد رهبری، هیئت‌الزهرا و نمازگزاران می داند که هرکدام مطلوبیت خود را در پروژه دنبال کرده و سلیقه‌های همدیگر را رد می‌کنند.

وی در این خصوص می‌گوید این سه گروه در روند بازسازی، نظرات پراکنده‌ای داشتند و همین‌ مسئله زمان زیادی صرف کرد. به علت پراکندگی نظرات، در تصمیمات تاخیر داشتیم نه در اجرا که کار سختی نبود. بازسازی مسجد در این نه ماه 10 میلیارد هزینه داشته که عدد بالایی نیست تا بخواهد زمان زیادی بگیرد.

رجبی وعده داد 20 خرداد کار بازسازی مسجد به مرحله قابل قبولی برسد و امکان برگزاری مراسم دعای عرفه در مسجد دانشگاه فراهم شود و پس از این مراسم سایر جزئیات بازسازی تا عزاداری ایام محرم انجام شود و دانشجویان امکان بهره گیری از این مراسم را در مسجد بازسازی شده داشته باشند. وعده‌ای که برای تحقق آن حدود یک ماه باید منتظر ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محرم فقط یکروز آرزوی باخت سپاهان را دارد!
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • حرکت کاروان‌های شادی در دهه کرامت در تیران
  • صنعت‌نفت اولین شکست محرم با مس را رقم زد
  • آبادان علیه رکورد حیرت انگیز محرم
  • نفت آبادان طلسم محرم و مس را پاره کرد
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است