Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:55:44 GMT

روز پس از واقعه در اسفراین

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۶۰۶۳

روز پس از واقعه در اسفراین

به گزاش ایرنا، این آیین به عنوان یکی از رسوم دیرین و شاخص مردم اسفراین است که مردم این منطقه اعتقاد زیادی به آن دارند و هر ساله پس از روز عاشورا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش، با حضور پرشور مردم و هیات های مذهبی روستاهای منطقه در محل بقعه موسوم به امامزاده احمد بن موسی الکاظم (ع) در این شهرستان گرد می آیند، که به دلیل مجاورت مدفن امامزاده با روستای کوران، به امامزاده «کوران» معروف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم عزادار از صبح یازدهم محرم، گروه گروه خود را از روستاهای همجوار را به این مکان می رسانند تا شهادت امام حسین (ع) را، یک روز پس از واقعه عاشورا، به این امامزاده تسلیت گفته و خود را در غم وی شریک بدانند.

این حضور پرشور، عظیم و دیدنی که نشان از ارادت مردم این دیار به اهل بیت (ع) دارد تا ظهر روز یازدهم محرم در این مکان ادامه می یابد و پس از دسته روی هیاتهای عزاداری، اجرای آیین تعزیه خوانی از دیگر برنامه های این مراسم است.
هیات های عزادار با سینه زنی و زنجیرزنی در صحن بزرگ امامزاده کوران، نوبت به نوبت با آدابی خاص برای امام حسین (ع) سوگواری می کنند و در این میان حضور چشمگیر نوجوانان و جوانان در این مراسم و هیات عزاداری ویژه بانوان روستاها، که بنا بر رسمی سنتی، نخلی را نیز بر دوش می کشند، قابل توجه است.


از قدمت این سنت دیرینه، تاریخ دقیقی در دست نیست، ولی یکی از بزرگان و فعالان برپایی آیین یازدهم محرم در امامزاده کوران اسفراین به خبرنگار ایرنا گفت: این آیین سنتی قدمتی کهن دارد و از دیرباز از سوی پدران و اجداد مردم این منطقه در همین مکان برپا می شده است.
حسین مظلوم می افزاید: در گذشته این آیین این گونه بوده که بزرگان روستاهای پیرامون، روز پس از عاشورا با تهیه غذایی در محل بقعه امامزاده کوران، منسوب به برادر بزرگ امام رضا (ع)، حضور یافته و به قرآن خوانی و عزاداری سالار شهیدان و پخش غذای نذری می پرداختند.
وی می گوید: کم کم این مراسم با حضور بیشتر مردم  و هیاتهای مذهبی روستاهای اطراف منطقه امامزاده کوران و به راه انداختن دسته های سینه‌زنی و زنجیرزنی، اجرای تعزیه و پخش نذور، رونقی دوچندان یافته و با شور حال خاصی هر سال برگزار می شود.
مظلوم می افزاید: مردم و هیات های مذهبی از حدود ۱۵ روستای اطراف در محل این امامزاده گرد می آیند تا ظهر یازدهم محرم به عزاداری به شیوه مرسوم در روستاهای خود می پردازند که این مراسم پس از اقامه جماعت نماز ظهر به پایین می رسد.

رئیس اداره اوقات و امور خیریه اسفراین نیز با اشاره به قدمت بالای آیین یازدهم محرم در امامزاده کوران این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: حضور در آیین سنتی و مذهبی یازدهم محرم امامزاده کوران که در میان اهالی این منطقه به «روز پس از قتل» نیز معروف است، تنها شامل روستاهای همجوار امامزاده  نمی شود و هیات هایی از مناطق جاجرم، شوقان و سنخواست در مجاورت شهرستان اسفراین و نیز شهرستان جوین در خراسان رضوی، در این آیین حضور می یابند. 

علی‌اکبر حسن زاده می افزاید: هیاتها در این آیین مذهبی، با نمادهای مذهبی شاخص و مقدس مناطق خود برای عزاداری سالار شهیدان و شهدای دشت کربلا حاضر می شوند.
وی می گوید: این آیین ها با استقبال باشکوه مردم همراه است و در این روز حدود ۶ هزار نفر از مناطق اطراف در محل امامزاده کوران اسفراین شرکت می کنند که پیشاپیش هیاتها در این آیین سنتی، نمادهای مذهبی همچون علم، نخل، کُتَل حمل می شود.

به گزارش ایرنا آیین یازدهم محرم امامزاده کوران اسفراین در سال ۹۶ به شماره ۱۵۴۴۴ در فهرست آثار معنوی ملی ثبت شده است.

بارگاه امامزاده کوران اسفراین در ۳۵ کیلومتری غرب این شهرستان و ۷ کیلومتری روستای کوران از توابع بخش مرکزی اسفراین قرار دارد.
شهرستان ۱۶۰هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.

۵۱۳۲/۷۱۸۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسفراین محرم ۹۸ خراسان شمالی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • برنامه تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه داریم/ضعف مجلس یازدهم در تراز بین المللی
  • آغوش باز باغستان سنتی قزوین برای آیین «پنجاه‌به‌در»
  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • «پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)
  • سلیمی نماینده مجلس: بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • ۲۷ درصد ولادت‌های فروردین امسال فرزند سوم هستند
  • آیین تجلیل از معلمان نمونه مرودشت برگزار شد
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته