Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:27:59 GMT

آیین سوگواری روز یازدهم محرم در دامغان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۵۲۹۱

آیین سوگواری روز یازدهم محرم در دامغان برگزار شد

آیین عزاداری روز یازدهم محرم الحرام بر اساس یک رسم کهن با حضور پرشور عزاداران حسینی روز چهارشنبه در شهر دامغان باشکوه تر از همیشه برگزار شد.
این آیین دیرین همه ساله در یازدهمین روز ماه محرم در شهرستان دامغان برگزار می شود که طی آن هیات های بیش از ۸۰ روستای این شهرستان، به یاد مظلومیت اباعبدالله و ۷۲شهید کربلا عزاداری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیین کهن عزاداری ۱۱ محرم دامغان، در سال ۱۳۹۱ به شماره ۶۵۳ در فهرست میراث معنوی و ناملموس ملی کشور ثبت شده است. 
مردم شهرستان دامغان با حضور در این مراسم، هم صدا با کاروان اسرای اباعبدالله الحسین علیه السلام بر ماتم و مظلومیتش اشک می ریزند. 
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دامغان در خصوص این آیین مذهبی به ایرنا گفت: آیین سوگواری یازدهم محرم در دامغان ریشه ای بیش از ۱۰۰ ساله دارد که مورد توجه مردم شهر و روستای این شهرستان قرار دارد. 
حجت الاسلام حسین صبوری ادامه داد: در راستای عزاداری ۱۱ محرم الحرام، حرکت هیات های عزاداری از ۲ مکان امامزاده علی و ولی (ع) و حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل (ع) آغاز می شود و در محل زیارتگاه بکیربن اعین با اجتماع و اقامه نماز جماعت به پایان می رسد.
وی اضافه کرد: هیات های عزاداری روستاهای دامغان از ساعت هشت صبح حرکت خود را به سمت بکیربن اعین آغاز کرده و در مرکز شهر به یکدیگر ملحق شده و به ادامه مسیر پرداختند.
صبوری تصریح کرد: ۸۰ هیات عزاداری روستاهای دامغان با حضور خود در این عزاداری در عزای شهیدان دشت کربلا نخل گردانی، سینه زنی، زنجیرزنی و سنج زنی کردند که اجرای نمادین حرکت کاروان اسرا و تعزیه خوانی نیز از دیگر برنامه این روز بود. 
صبوری افزود: اهالی شهرستان دامغان در کنار استقبال از هیات روستاهای این شهرستان، با برپایی ایستگاه های صلواتی، اطعام و دادن نذورات از عزاداران حسینی پذیرایی می کنند.
وی افزود: هنگام اذان ظهر به وقت دامغان، هیات های مذهبی که هنوز به اجتماع نرسیده اند از خیابان خارج شده و فضا را برای حرکت نخل مهیا می کنند. 
صبوری ادامه داد: نخل این مراسم بر روی دوش عزاداران و با نواهایی همچون «وای حسین کشته شد»، «واحسینا»، و برگزاری سینه زنی حرکت داده می شود، این آیین سنتی با سابقه تاریخی، علاوه بر شهرستان دامغان در کشور تنها در شهر یزد همه ساله اجرا می شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دامغان گفت: با توجه به اجتماع عزاداران و برگزاری نماز جماعت در جوار زیارتگاه بکیر بن اعین، طبخ ۷۲ دیگ غذا و اطعام عزاداران حسینی به نیت شهدای کربلا انجام می شود. 
اجرای گروه هنری یاس کبود نیز از دیگر برنامه های این اجتماع بزرگ است.
شهرستان دامغان در بخش مرکزی دارای ۶۰ روستا و در بخش امیرآباد دارای ۳۷ روستا است. بیش از ۳۰۰ هیات عزاداری در شهرستان دامغان فعالیت دارند.

آیین طوق جامه کردن، علم بندان، سوگواره ۱۱ محرم، شاطری و شام غریبان از جمله برنامه های ویژه عزاداری در ماه محرم شهرستان دامغان است. 

۹۸۵۶/۶۱۰۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماه محرم محرم ۹۸ دسته گردانی دامغان نخل گردانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۵۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان عصر سه شنبه و مقارن با هفته معلم، مراسم تجلیل از اساتید و اعضای هیأت علمی برتر مجموعه دانشگاه دامغان برگزار شد.

این آئین که در سالن همایش‌های دانشگاه دامغان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد از ۲۰ استاد نمونه و سرآمد و ارتقا یافته قدردانی شد.

رئیس دانشگاه دامغان در این مراسم به کسب رتبه جدید این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در لیست «نیچر ایندکس» که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، دانشگاه دامغان در جایگاه نهم مؤسسات آموزشی کشور قرار گرفته است

اسلامی بیان کرد: دانشگاه‌ها علاوه بر مأموریت گسترش کمی و کیفی آموزش و پیگیری راهبرد آموزش‌های کاربردی و مهارت‌محور، نقش تربیت صحیح نسل را نیز بر عهده دارد.

حجت السلام رستمیان مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه دامغان گفت: معلمی با شأن بلند تعلیم و تربیت، ادامه مسیر رسالت انبیای الهی است و رسالت انبیای الهی برداشتن جهل و غفلت از جامعه بشری بوده و این در پرتو تعلیم و تربیت صحیح قابل دستیابی است.‌

وی هدف نهایی از کسب علم و عالم شدن را رسیدن به رشد و عقلانیت دانست و یکی از جلوه‌های آن را تمرکز تلاش‌ها و آثار استاد شهید مطهری بر این محور بسیار مهم معرفی کرد.

کد خبر 6099750

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه های آیین گل غلتان در دامغان
  • آیین گل غلتان در امیریه دامغان
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • سلیمی نماینده مجلس: بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد برگزار شد
  • آیین تکریم از مقام معلم در شهرستان دشتی برگزار شد
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • آیین تجلیل از معلمان نمونه مرودشت برگزار شد
  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد